Лука Модрич е към края на бляскавата си кариера, 37-годишният ветеран вероятно скоро ще подпише нов едногодишен договор с Реал (Мадрид), но се очаква следващият сезон да бъде последният в неговата фантастична кариера.

Изключителният хърватин ще приключи една успешна глава от живота си, но все още мисли сериозно за следващата стъпка, а желанието му е да последва стъпките на Зинедин Зидан.

Французинът беше футболен гений и като играч, а след края на кариерата си се отдаде изцяло на треньорската професия, първо в младежката академия на Реал Мадрид, след което получи шанс в първия отбор на "кралете", с който стигна до три титли в Шампионска лига.

Модрич планира да следва същия път. Хърватинът желае да започне треньорско образование през следващите 12 месеца, така че когато окончателно се сбогува с активната игра, да има отворен път към треньорската професия.

Той не планира да лети в облаците, но като Зидан би искал първата му работа да бъде в младежката академия на Реал, след това да се развива като треньор и да чака шанс в старшия футбол.

Карим Бензема умува дали да преподпише с Реал (Мадрид)

Карим Бензема умува дали да преподпише с Реал (Мадрид)

Договорът му изтича в края на сезона