Реал (Мадрид) спечели за осми път в историята си Световното клубно първенство на ФИФА, побеждавайки на финала Ал Хилал с 5:3.

Това отличие бе историческо и за президента на "белия балет" Флорентино Перес, който вече има 31 трофея откакто е начело на клуба. По този начин той се изравни с легендарния Сантиаго Бернабеу, като в момента двамата са президентите, донесли най-много титли във витрината на "кралския" клуб.

Това е втори период на Флорентино начело на Реал. Той първо ръководеше клуба между 2000 и 2006 година, а след това отново застана на кормилото на "белия балет" през 2009 година и все още е там и до момента. През тези два периода той спечели 6 пъти Шампионската лига, 6 пъти Световното клубно първенство, 5 Суперкупи на Европа, 6 титли в Ла Лига, 2 Купи на Испания и 6 Суперкупи на Испания - общо 31 трофея.

Сантиаго Бернабеу, на когото е кръстен и клубния стадион, бе начело на Реал Мадрид между 1943 и 1978 година. Той донесе на кралския клуб 16 титли в Ла Лига, 6 трофея от КЕШ, 6 Купи на Испания, 1 Интерконтинентална купа и 2 Латински купи. Той има и два по-малки трофея, но те са неофициални и затова не влизат в общия сбор.