Президентът на Реал (Мадрид) Флорентино Перес говори пред събралите се фенове на клуба пред общината, в испанската столица. Днес на "кралския клуб" официално бе връчена рекордната 36-a титла. Футболистите, треньорите и ръководителите на шампионите бяха приети от кмета на града, Хосе Луис Мартинес-Алмейда, и от премиера на автономната област Мадрид, Исабел Диас Аюсо.

"Искам да благодаря на президента на автономния регион на Мадрид и на кмета, че ни приеха толкова топло. Тук е титла с номер 36, една много специална титла, защото я спечелихме с ценностите на нашия герб. Всичко, което сме постигнали през тези 122 години, сме постигнали със скромност, уважение, солидарност и честна игра. Много е трудно да се преодолеят несгодите, които претърпяхме през този сезон, и този отбор се изправи пред най-лошото нещо във футбола, каквито са контузиите. Тук са Милитао, Куртоа и Алаба, които са пример. Този отбор преодоля ситуация, която която изглеждаше необратимa", започна Флорентино Перес.

"Убеден съм, че страданията на отбора са били причина за преодоляването им и за гордост. Този отбор е жаден за триумфи и победи въпреки всичко, което е спечелил", продължи президентът на Реал Мадрид, който не пропусна да похвали и наставника Карло Анчелоти: "Той вече е един от най-великите треньори в историята".

Перес се обърна и към премиера на автономната област Мадрид Исабел Диас Аюсо: "Горди сме, че носим името на Мадрид в цяла Испания и по света. Този град е нашата отправна точка, това е мястото, където се е родил митът. Ние представляваме фенска маса, която ни дава сили във всеки мач. Реал Мадрид е такъв и историята ни задължава да продължаваме да побеждаваме, а тази седмица станахме свидетели на още една нощ, която прави нашата легенда още по-голяма. Нека никой не се съмнява, че този отбор ще даде всичко от себе си, за да се завърне с Петнадесетата (б.ред. - общият брой титли в КЕШ и впоследствие Шампионската лига).

По време на речта си Флорентино се обърна шеговито към феновете с въпрос: "Кой да вземем?", a децата в публиката отговориха с възгласи: "Мбапе, Мбапе".

От "белия балет" подариха и две фланелки на тима на кмета Мартинес-Алмейда, който е популярен фен на градския съперник Атлетико, като не пропуснаха да се пошегуват с него по тази линия. Самият градоначалник пък каза: "Когато виждаха Флорентино, децата скандираха: "Мбапе, Мбапе". А децата винаги казват истината".