Брахим Диас можеше тази вечер да се готви за двубоя на Манчестър Сити срещу Бъртън Албиън за Купата на Лигата. Вместо това обаче той избра да облече екипа на друг, различен отбор, с който да се изправи срещу Леганес. За Купата на краля.

19-годишният футболист финализира трансфера си в Реал (Мадрид) и официално стана част от семейството на "белия" клуб.

Снимка 399221

Източник: GettyImages

Последните няколко дни със сигурност са били доста приятни и изпълнени с различни емоции за младия футболист.

У Брахим несъмнено остава една горчивина от престоя му в Манчестър. Най-вече заради липсата на достатъчно игрово време. Това, на практика, беше и единственото нещо, за което младокът настояваше - да играе футбол.

За съжаление на част от феновете на "гражданите", поредният талант се изплъзна на клуба. Това съвсем не е прецедент за Сити в последните години. С оглед дори само предходните няколко месеца, можем да видим подобен случай - на Джейдън Санчо, който пое в посока Дортмунд.

Снимка 391473

Източник: GettyImages

Брахим започна с високо вдигната глава в Мадрид. Казвайки че от дете мечтае да играе в Реал... Но сякаш забравяйки, че на 12 годишна възраст съвсем отчетливо и на всеослушание заявява, че предпочита Меси и Барселона.

Снимка 379004

Източник: GettyImages

Нещо повече - заради ясно отчетливата му техника, бързи, резки движения и непрекъснато, увеличаващо се темпо на игра, той бе сравняван от някои специалисти именно с Меси, още в годините, в които се формираше като състезател. По време на престоя му в Малага, да речем. Точно преди той да предпочете този клуб през каталунския. Каквито индикации са били налични тогава.

Брахим никога не се е притеснявал от факта, че е започнал от нулата. Дори публикува сам своя снимка от преди няколко години, когато е бил само едно от момчетата, подаващи топката на Иско и Санти. Сега, години по-късно, той вече може да премери сили с един от националите на Испания и свой детски идол на терена.

Снимка 399228

Източник: Instagram

Най-важното в трансфера на Диас, което отбелязват всички в Испания е, че той не е привлечен, за да реши проблемите на отбора в настоящия момент. А като символ на бъдещето. Като носител на шампионския дух и начало на Реал в следващото поколение бъдещи звезди. На всички е ясно, че не бива да притискат младока за резултати тук и сега.

Снимка 399217

Източник: GettyImages

Диас играе и с двата крака, като се слави с чудесна бързина и способност да намира и най-невъзможните, малки, наглед непревземаеми пространства в отбраната на съперника.

Снимка 399224

Източник: GettyImages

Той е прецизен дрибльор, който може да бележи и с двата крака, от всякакъв тип дистанция. Той е еднакво щастлив по което и да е от двете крила, а също обича да играе и зад нападателите.

Снимка 399219

Източник: GettyImages

Сравненията с Меси никога, без изключение, не са били полезни на нито един футболист. Но сходствата са видими и отчетливи.

В Реал (Мадрид) са истински щастливци да разполагат с подобен футболист. Талант, който тепърва ще разкрива на какво е способен пред феновете на "галактикос".

Снимка 399222

Източник: GettyImages