Второто състезание при мъжете в ПьонгЧанг затвърди изненадваща тенденция. Големите звезди от Световната купа този сезон изчезнаха. С изключение на Мартен Фуркад, който показа невероятни бегови възможности в преследването и направи 40 секунди в последната обиколка на следващите го, нито един друг водещ биатлонист не успява да реализира потенциала си. Йоханес Бьо, Яков Фак, Тарей Бьо, Моравец... все едно ги няма на тази Олимпиада.

Мартен Фуркад показа кой е №1 в биатлона

Мартен Фуркад показа кой е №1 в биатлона

Франзузинът защити титлата си в преследването

За сметка на това отново отлично впечатление направиха биатлонистите на Германия. И четиримата влязоха сред най-добрите 12, като също така стреляха и стабилно със само 9 грешки от 80 патрона.

Голямата изненада вчера бе от страна на шведа Самуелсон. До този старт той няма влизане в Топ 20 на Световна купа, но се вижда работата на треньора Волфганг Пихлер. Човекът, който изведе Магдалена Форсберг до най-големите й успехи, отново се върна начело на шведския тим и това моментално дава резултат.

Снимка 339800

Източник: GettyImages

Колкото до нашите биатлонисти, тенденцията с проблемите в стрелбата се задълбочава. Владо Илиев буквално се закопава с това представяне. Той е на дъното. Краси Анев се справи отлично на легнал, но след това изненада.

Истината е, че той има шанс за Топ 10 на индивидуалния старт, но за целта не може да допусне повече от един пропуск. Видя се, че при 5 такива няма шанс за нищо. Представянето ни е катастрофа до момента.

Владимир Илиев: Нормално е да бъда разочарован

Владимир Илиев: Нормално е да бъда разочарован

"Чувствах се нормално, бях подготвен, но..."