Челси по всяка вероятност ще претърпи още един неуспех на трансферния пазар. След като Жул Кунде пренебрегна офертата на "сините" от Лондон и подписа с Барселона, сега на "Стамфорд Бридж" рискуват да се разминат и със следващия си избор за нов централен защитник - Уесли Фофана.

Според "Льо Паризиен" оферта за 21-годишния французин подготвя Пари Сен Жермен. Парижани са обнадеждени от факта, че Лестър вече отказа две оферти на Челси, на стойност съответно 75 и 82 млн. евро. "Лисиците" твърдят, че Фофана не е за продан, но самият играч иска да премине в клуб, с който ще може да участва в Шампионската лига.

Очаква се тази седмица Челси да излезе с трето официално предложение за бранителя. През март, когато той поднови договора си, от Лестър са му обещали, че ще го продадат при добра оферта през 2023 година. Сега клубът не иска да се разделя с него, защото се опасява, че няма да може веднага да му намери заместник.

Мениджърът Брендън Роджърс е разговарял с Фофана и е потвърдил пред него, че държи той да остане в тима. Почти сигурно французинът ще играе срещу Арсенал на 13 август, но няма да е изненада, ако това се окаже последният му мач с екипа на Лестър.