Треньорът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино заяви, че суперзвездите на тима трябва да се приспособят към реалността. Специалистът смята, че въпросните играчи трябва да бъдат на своето ниво.

"Може би реалността на Серхио Рамос е различна от тази през 2014-а или от тези на Меси и Неймар. Тези футболисти са големи шампиони, но трябва да се приспособят към реалността. Всички сме наясно, че те са най-добрите, но трябва да бъдат на своето ниво. Ако възвърнат обичайното си равнище, разбира се, че можем да постигнем всичко. Но борбата започва с това всеки да намери своята най-добра версия. Оркестърът трябва да е в синхрон.

Меси е световна фигура, може би е най-добрият за всички времена. Да разполагам с Лео е подарък от живота. Никой не очакваше края на престоя му в Барселона, дори самият той. Президентът, Леонардо и като цяло клубът свършиха голяма работа, за да подпишем с Меси. Създаде се огромно очакване не само в Париж, но и по целия свят. Харесват ми неговото естествено поведение и чувството му, че трябва да върне обичта, която е получил.

Винаги съм възприемал позицията на клуба като твърда. Идеята беше Мбапе да остане при нас и той е спокоен. Голям професионалист е и уважи ситуацията със своя договор. Килиан е интелигентно момче, млад е, но е и зрял. Като футболист е изключителен. Световен шампион. Той е настоящето и бъдещето.

Неймар се разбира с всички и има голямо сърце. Насаме той е чувствителен и му харесва да прегръща хората. Неговата същност е добра. Също така той има състезателна, улична и дива природа, но е чудесен човек.

Това, което Меси, Неймар и Мбапе най-много ценят, е спонтанността. Не търсят ориентир, а естественост. Искат да установят надеждни взаимоотношения, в които да се чувстват свободни да казват това, което мислят.

Треньорът трябва да търси сътрудничество с играча и да не го подвежда. Това са големи имена, но колективното представяне е това, което ти дава възможността да печелиш", каза Почетино пред Хорхе Валдано за "Movistar+".

Маурисио Почетино молел играчите на ПСЖ за съвети с тактиката

Маурисио Почетино молел играчите на ПСЖ за съвети с тактиката

Не се справял с тежката задача