Интер Маями иска да привлече безплатно суперзвездата на Пари Сен Жермен Лионел Меси това лято. Според френското издание "L'Еquipe" американският клуб е готов да положи много усилия, за да подпише договор с Меси.

САЩ е една от страните-домакини на Световното първенство през 2026 година и ходът на Лео би изиграл голяма роля в популяризирането на турнира. От ПСЖ обмислят дали евентуалното напускане на Меси, който получава 40 милиона евро на година, ще му даде повече пространство за маневриране на трансферния пазар. Ако договорът на аржентинеца с ПСЖ не бъде подновен, шансовете му да остане в Европа са минимални. В Европа само парижани вече могат да отговорят на изискванията за заплата на Лео.

Ако Меси напусне ПСЖ със свободен трансфер, неговото преминаване в Интер Маями е по-вероятно, отколкото да продължи кариерата си в Близкия изток. Отбелязва се, че нападателят харесва САЩ и често пътува до Флорида, където си е купил къща.

По време на Мондиал 2022 американският клуб интензивно комуникира с Хорхе Меси, бащата на футболиста. Интер Маями са подготвили план, който ще убеди Лео да се съгласи на трансфер. Като част от сделката Меси може да гарантира права върху собствеността върху стадиона, на който Интер Маями играе домакински мачове.

Неймар иска да остане в Пари Сен Жермен

Неймар иска да остане в Пари Сен Жермен

До края на договора си