Голямата легенда Джанлуиджи Буфон направи интересни признания свързани с кариерата му в интервю за "Венити Феър Италия". Вижте какво заяви настоящият вратар на ПСЖ в повече от откровен разговор пред италианските колеги.

"Като хлапе, имах чувството, че съм неразрушим, всемогъщ и неуязвим. Имах чувството, че мога да прехвърля върха, да направя каквото си поискам. В известен смисъл приемам тази лудост, когато съм бил на 20 години. Отчел съм се с моя дял глупости, насладих им се и мисля, че стигнах до там, че отметнах всяка възможна. Старах се изключително много да избягвам наркотиците и допинга. Дори като 17-годишен, когато някой ми поднесеше хапче пред устните, вече знаех как и защо да кажа не. Помня обаче, че на няколко пъти съм пушил трева като момче", заяви Буфон, който скоро ще навърши 41 години.

Джанлуиджи Буфон призна: Говорих с Манчини за завръщане в националния отбор

Буфон призна: Говорих с Манчини за завръщане в националния отбор

"Сега има други, които трябва да продължат този път"

"Преди около 15 години, за няколко месеца, всичко престана да има смисъл. Чувствах, че хората не се интересуват от мен, а единствено от шампиона, който представлявах. Всички питаха за Буфон, а никога за Джиджи. Бяха наистина тежки времена. Бях на 25 години, във върховата точка от моята кариера и един ден, точно преди мач от Серия "А", отидох при треньора на вратарите в Ювентус Ивано Бордон и му казах: "Ивано, поискай от Кименти да загрява и играе, защото аз не се чувствам готов...". Получих внезапна паник атака. Просто не можех да се справя с мача. Ако не бях споделил това преживяване, тези психически мъгли и объркване с други хора, може би никога нямаш да го превъзмогна. Бях достатъчно наясно, че се намирам на кръстопът между това да се откажа и да се справя със слабостта, която всеки от нас има. Никога не съм се страхувал от това да показвам моите емоции или пък да плача. Моята идея е да играя още една година в ПСЖ. Може да ви изглежда странно един 40-годишен да е на терена, но аз имам повече мечти и амбиции, отколкото когато бях на 20. Това къде ще се окажа след 10 години все още зависи от краката ми", добави италианецът.

Джанлуиджи Буфон: Парите не са причината да дойда в ПСЖ

Джанлуиджи Буфон: Парите не са причината да дойда в ПСЖ

"Не продавам идеалите си", заяви легендарният вратар