Бразилският нападател Неймар беше официално представен като играч на новия си клуб Ал Хилал в събота със специална церемония на стадион "Крал Фахд" в Саудитска Арабия.

Около 67 хиляди души посрещнаха бившия играч на Пари Сен Жермен, който финализира трансфера си по-рано тази седмица.

"Много съм щастлив от този прием, от това ново предизвикателство. Впечатлен съм. Дойдох в най-големия клуб в тази страна и се надявам да бъда част от историята, да се наслаждаваме и да бъдем щастливи. Ще направя всичко за този клуб", каза бразилецът.

Сайтът GloboEsporte.com съобщи, че Ал Хилал е разпространил хиляди плакати с лика на играча, номер 10, с който той ще играе в тима и фразата "Добре дошъл". Дронове също са прожектирали образа на Неймар и номер 10 в небето. Бразилецът обаче няма да играе срещу Ал Файха по-късно тази вечер.

Той подписа договор за два сезона с опция за продължаване с още един. Съобщава се, че Пари Сен Жермен е получил 90 милиона евро за трансфера.

Бразилецът премина в ПСЖ от Барселона през 2017-а за рекордната сума от 222 милиона евро. Футболистът обаче така и не успя да се адаптира в отбора, не поддържаше добри отношения с феновете, които през май се събраха пред луксозното имение на Неймар, за да протестират.