Управителят на Пирин Атанас Дафинов подаде оставка. Той сподели, че си тръгва с високо вдигната глава и че никога не е имал лични амбиции да управлява отбора.

Ето какво написаха от клуба:

"Обръщение на управителя на ОФК "Пирин" Атанас Дафинов:

Уважаеми фенове, спортни деятели и всички, които обичат "Пирин"!

Минаха две години от стъпването ми в длъжност като управител на ОФК "Пирин". В този период свършихме много работа, имахме амбиции и план за развитието на клуба. Всички знаете за премеждията, през които трябваше да мине отборът. Беше много трудно.

От Пирин отговориха подобаващо на Петър Занев

От Пирин отговориха подобаващо на Петър Занев

"Замълчете и се смирете"

"Пирин" все пак успя да се стабилизира, благодарение на Община Благоевград. Само хората в отбора, които избрахме да останем, знаем през какво минахме. Беше повече от трудно, а странични фактори и кампании против нас, допълнително утежняваха ситуацията.

Днес аз заставам пред вас и искам да обявя, че подавам оставка като управител на ОФК "Пирин". Тръгвам си с високо вдигната глава!

Моят приоритет от стъпването ми в длъжност винаги е било развитието на ДЮШ на "Пирин". За периода ми в отбора, ние успяхме да изградим нов терен, да наложим единна методика и не само да развиваме децата, но и треньорите, които повишиха квалификацията си, за да може един ден да имаме и готови специалисти за първия отбор.

Вратарят на Пирин може да се завърне в Украйна

Вратарят на Пирин може да се завърне в Украйна

Искан е от Черноморец (Одеса)

Децата ни вече участват в двете елитни групи на БФС, талантите от U19 станаха Републикански шампиони. Подписахме професионални договори с редица перспективни наши юноши, а в първия състав вече играят доста от тях. Успяхме да се преборим и да направим така, че отборите ни да играят срещу елитни съперници още от подготвителни групи, което не се беше случвало до сега, вече побеждаваме софийски грандове всяка седмица, което несъмнено спря "изтичането" на таланти към други отбори.

Спасението на "Пирин" беше кауза, за която се борихме доста време. Никога не съм имал лични амбиции да управлявам този отбор, но ситуацията беше такава, че трябваше да се действа и то бързо. Оттам нататък всички знаете в каква ситуация поех отбора и в каква го оставям днес . Нашата цел беше да не смесваме политиката и футбола, но за наша жалост, това се случи, но не заради нас, а заради други лица! Именно и заради това, днес аз си подавам оставката!

Искам да отправя призив към хората на трибуните-подкрепяйте отбора и ръководството, на тях наистина ги боли за "Пирин", казвам го от личен опит, спрете омразата, тя не води до нищо добро!

"Пирин" винаги е бил велик клуб и аз и моят екип знаехме колко е важно той да продължи да съществува и да се развива. Трудно е да си тръгнеш от нещо, което обичаш с цялото си сърце и за което не си спирал да се бориш от първия до последния ден!

За мен никога нищо не е било на всяка цена, освен морала!

"Пирин" над всичко!

С уважение,

Атанас Дафинов"

Пирин осъществи пореден трансфер

Пирин осъществи пореден трансфер

Орлетата" се подсилиха със защитника Моду Диане