Отборът на Пирин Благоевград проведе първата си тренировка за годината на стадион "Христо Ботев".

По думите на треньора Иво Тренчев, в тима е Асен Дончев от ЦСКА.

Началото на подготовката на отбора за предстоящия сезон бе поставено с водосвет за здраве, а събитието уважиха кметът на Благоевград Методи Байкушев, заместник - кметът по култура, спорт и туризъм Станислав Кимчев, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, общински съветници, привърженици на отбора.

След тренировката старши треньорът Иво Тренчев коментира пред журналисти, че подготовката започва с нормално, футболистите са отпочинали и заредени с енергия, с която да продължат втория сезон и да спечелят нужните точки, за да останат в "А" група.

Тренчев коментира, че тръгването от клуба на някои от спортистите е нормален процес. По думите му, обаче, е хубаво да има нови лица на някои от позициите, но новите лица да са на по-високо нови и да дадат повече сигурност в предстоящите битки.

Според старши треньора на Пирин отбора се нуждае от десен защитник, като за позицията има футболист от Франция, който вече е в Благоевград, франговете също имат нужда от още двама души.

"Ще видим Асен Дончев дали ще се справи в тази позиция, но при всички случаи един човек ще ни трябва и там", коментира Иво Тренчев. В момента има украински нападател на проби.

"Ако се намери добър вътрешен халф ще надградим и с него, но първо трябва да видим дали ще запазим това ядро, което е тук", каза още Тренчев и допълни, че ситуацията зависи и дали в рамките на следващите две седмици клубът ще има нов собственик.

"Всичко, което се случва не е изненадващо, и миналата година апелирах да има чуваемост, да може да се откликне и с помагане, и с финанси, защото това е най-важното, сега се видя какви са задълженията, не е лека финансовата ситуация, но се прави всичко възможно да се спаси лиценза, което е важно, в същото време не трябва да изостават и спортните резултати", каза още Иво Тренчев.

Подготовката на отбора ще премине в Благоевград, заложени са пет контроли, стана ясно на брифинга.

Има и футблисти, които остават верни на Пирин

Има и футблисти, които остават верни на Пирин

Вижте кои са те