Отборите на  Пирин (Благоевград) и Черно море взеха участие в кампанията "Подкрепа за българските капитани!" за Любомир Чанев и Данаил Веселинов, които бяха отвлечени с кораба Galaxy Leader в Йемен на 19 ноември тази година.

Инициативата бе подета от близки и приятели на двамата. Датата не е избрана случайно - Никулден - ден на моряците. А клубовете, които откликнаха веднага - също.

Благоевград е родното място на капитан Чанев, а във Варна двамата са живели дълго, заобичали са морето, завършили са висшето си образование и са решили да се посветят на корабоплаването.

"Орлетата" и "Моряците" позираха с фланелки с надписи: "Подкрепа за българските капитани!" и "Любо, Данаил - с вас сме!", като целта е да им изпратят положителна енергия и да им вдъхнат надежда за скорошно освобождаване.

Отборите, както и близките и приятелите на похитените моряци, вярват, че властите правят всичко възможно казусът да бъде разрешен възможно най-бързо и успешно и двамата скоро ще се приберат живи и здрави при семействата си, закриляни от Свети Николай Чудотворец.

Българската федерацията по бокс и волейболен клуб ЦСКА също се присъединиха към към кампанията.

"Волейболен клуб ЦСКА изказва своята съпричастност към отвлечените български капитани Любомир Чанев и Данаил Веселинов и техните семейства. Двамата са в плен от 19 ноември, когато търговският кораб Galaxy Leader бе похитен край бреговете на Йемен. Призоваваме отговорните институции за бързо и безопасно разрешаване на ситуацията и скоростното прибиране у дома на капитани Чанев и Веселинов", написаха в профилите си в социалните мрежи от боксовата федерация и от ВК ЦСКА.

Черно море пусна билетите за домакинството на Славия

Черно море пусна билетите за домакинството на Славия

Двубоят на стадион "Тича" е на 9 декември