Пирин е на път да изпусне вратаря Максим Ковальов. 23-годишният вратар прави отличен сезон под рамката на орлетата. Това е и причината около него да душат няколко родни клуба. Отделно интерес има и от родната Украйна.

Договорът на стража е до края на кампанията. От Пирин ще опитат да го задържат, но надали това ще е по-силите им. Все пак има вариант той да остане лоялен с орлетата, които го поставиха на картата у нас. И все пак да подпише ново споразумение, за да може клубът да прибере средства от негов трансфер.

Пирин пусна в продажба билетите за мача с Черно море

Пирин пусна в продажба билетите за мача с Черно море

Вижте подробности

В последния кръг срещу ЦСКА (2:1) Ковальов отново имаше отлични спасявания, а в добавеното време отрази удар от упор на Линдсет и орлетата ликуваха с победата. Максим пристигна в Благоевград, като преди това бе пазил в третодивизионния украински Кристал Херсон. Три сезона е бил и в молдовския Зимбру. Той постепенно се утвърди на титулярното място през миналия сезон. А през този не излиза от състава.

През зимата се заговори, че Максим Ковальов е на крачка от ЦСКА 1948. Тогава обаче столичани не продадоха Даниел Наумов и място в Бистрица за украинеца нямаше. През лятото обаче родният национал си тръгва като свободен агент.