Пирин (Благоевград) заявява категорично, че е против намеренията за бъдещи промени в закона, засягащ рекламирането на хазартните и бетинг компании в България.

Ето официалната позиция, която е публикувана в сайта на "орлетата":

"ФК Пирин (Благоевград) заявява категорично, че е против намеренията за бъдещи промени в закона, засягащ рекламирането на хазартните и бетинг компании в България.

Както е известно, за формирането на немалка част от своя бюджет, нашият клуб разчита на приходите от рекламния договор с генералния спонсор - 8888.bg, който оперира именно в сферата на хазартните игри и залаганията. Успешното партньорство с нашия спонсор е от ключово значение за финансовото оцеляване на вековния ни клуб, както и неговото развитие в обозримо бъдеще.

В тази връзка не само не разбираме, а остро се противопоставяме на намеренията за промени в закона, засягащ рекламата на хазартни и бетинг компании. Още повече, че в европейски и световен мащаб, спонсорството от страна на лицензирани букмейкъри и хазартни компании, формира голяма част от бюджетите на водещите футболни клубове. Компании от този бранш спонсорират провеждането на турнири, първенства и подкрепят развитието на най-популярния спорт.

На тези, които заявяват намерение за промени във въпросния закон, бихме искали да припомним една от големите житейски мъдрости - "Ако можеш да помогнеш - помогни. Ако не можеш, поне не пречи". Та, поне не пречете, уважаеми господа!"

С уважение: ФК Пирин (Благоевград)

Пирин привлича защитник на Лудогорец

Пирин привлича защитник на Лудогорец

Ще акостира като преотстъпен