Главният мениджър на Пирин - Петър Занев, говори пред медиите на първата тренировка на отбора за новия сезон. Той сподели, че селекцията ще се прави в движение.

"Искам да пожелая успех на отбора през новия сезон. Надявам се да направим един боеспособен отбор, който да радва града и феновете. Имаме доста момчета от школата. Те ще получат шанс. Това е най-подходящият момент да се докажат и утвърдят в състава. Пирин винаги е давал път на своите кадри и няма да бягаме от тази идея. Всичко зависи от самите деца.

Пирин вече се готви за новия сезон, договори контрола с Левски

Пирин вече се готви за новия сезон, договори контрола с Левски

По традиция преди първото събиране на "орлетата" за новата кампания, бе отслужен водосвет на стадион "Христо Ботев"

Хубавото в сегашната ситуация е, че трансферният прозорец е по-дълъг. Имаме около 2 месеца, за да направим отбор. Лошото е, че ще се изгражда тима в движение. Спрямо ситуацията, в която се намираме, ще направим всичко по-силите си да направим отбор. Най-важното е децата да се представят добре. Всяко едно дете е в полезрението на старши треньор. В момента нашият треньорски тандем има пряко наблюдение върху школата", каза Занев.

"Клубът е собственост на Общината. Всеки спонсор е добре дошъл. Надявам се с едни добри игри да направим интересен състав. Силно се надявам да пълним трибуните. Всеки спонсор и инвеститор се интересува от посещаемостта на мачовете. Дори да рекламира, трябва да има пред кого да рекламира. Всичко е взаимносвързано. Надявам се лека-полека ситуацията да се промени и да имаме добър отбор", допълни той.

Пирин се подсилва с бивш играч на Левски, както и с двама от ЦСКА?

Пирин се подсилва с бивш играч на Левски, както и с двама от ЦСКА?

Макар и клубът да има финансови проблеми

"Предвид кратката подготовка, която се налага да направим, преценихме, че няма да правил лагер. Имаме отлична база в Благоевград. Имаме добри терени, официален стадион. Имаме прекрасни условия", каза още Занев.

"В неделя играем с Левски в София, на 1-ви срещу Беласица, на 5-ти срещу Арда и на 8-ми срещу Марек. Обсъждаме още една проверка на 8-ми, за да изиграят момчетата по цял мач", допълни още той.