Няколко фирми се заемат със задачата да спасят изпадналия във финансов колапс Пирин, твърди "Тема Спорт". Сегашното ръководство на клуба даде вчера пресконференция. Както е известно, неговата задача е да намери стратегически инвеститори, които да овладеят кризата и да направят така, че "орлетата" да запазят мястото си в елита. Управителят на Пирин Петър Занев, който е назначен на поста от общината, която държи акциите на клуба, разкри и името на наместника на бъдещата силна фигура в управата. Това е Александър Аргиров - българин, който живее в САЩ. Той е представител на украински бизнесмен, който също пребивава отвъд океана.

"Има потенциални инвеститори. Клубът ще е акционерно дружество и няма да има един собственик. Единият акционер е Александър Аргиров, българин, който живее в САЩ", лаконичен бе по темата Занев.

С издръжката ще се ангажират и местни бизнесмени. На Пирин ще помага и фирма за соларни панели, която е представлявана от Георги Спасов. Бившият собственик на клуба Пол Белогур, който се оттегли преди година, отново ще помага. Естествено, не със същите суми, както в миналото. Наред с това ще има и помощ от общината. Местният съвет се събира на 15 февруари. Тогава ще се обсъжда и какви финанси могат да бъдат заделени с футболния отбор. Със сигурност обаче общината ще продължи да има акции след преструктурирането на клуба, защото тя държи стадион "Христо Ботев" и базата на орлетата в Рилци.

Според "Тема Спорт" бъдещите силни хора в клуба са инвестирали около 400 000 лева в Пирин и са гарантирали, че клубът няма да има проблем да завърши първенството.

Пирин представи новия си треньор

Пирин представи новия си треньор

Той ще бъде официално представен на пресконференция днес