Бившият футболист на Пирин Кирил Стойков е вероятният нов изпълнителен директор на Пирин, кметът Илко Стоянов проведе поредна среща с бизнеса за бъдещето на клуба

Бившият футболист на Пирин Кирил Стойков ще бъде вероятната кандидатура за изпълнителен директор на клуба. Това съобщи на пресконференция кметът на Благоевград Илко Стоянов и добави, че засега името му се коментира само в неофициални срещи.

Следващата седмица ще бъде свикана извънредна сесия на ОбС-Благоевград, на нея съветниците се очаква да разрешат на Общинския футболен клуб да проведе общо събрание на акционерното дружество, което да гласува кадровите промени в Управителния съвет.

Пирин ще има нов директор

Пирин ще има нов директор

За жалост ще има и съкращения

Кирил Стойков е добре познат на бизнеса и обществеността, той е изиграл над 200 мача за Пирин, бил е изпълнителен директор на клуба от 2001 до 2006 г., а след 2007 г. става спортно - технически директор. Бившият футболист ще поеме ръководството на отбора от Велислав Елезов, който в момента е на поста. Очакванията са той да остане в администрацията и да работи за развитието на отбора.

Добрата новина от днес, е че кметът Илко Стоянов проведе поредната си среща с представители на бизнеса. По думите му 15-20 души към момента са декларирали готовност да помагат на отбора с различни суми.

"В момента клубът дава добри резултати, а това стимулира спонсорите", каза Илко Стоянов.

Списъкът с рекламодатели се очаква да бъде обявен публично съвсем скоро.