Кипърски елитен клуб се е насочил към вратаря на Пирин (Благоевград) Янко Георгиев. Опитният вратар на орлетата прави отличен сезон в Първа лига и има сериозен принос за доста от спечелените точки, като в 23 мача е записал шест сухи мрежи.

Договорът на бургазлията изтича в края на сезона и това го прави апетитна хапка за доста клубове, които търсят опитен и сигурен страж. Контактът с кипърците е бил направен от агент от островната държава, който живее в София. Предстои обаче да се уточнят и конкретните параметри в предложението, преди Янко Георгиев реши да дали ще предприеме подобна стъпка.

Самият футболист не веднъж е заявявал, че се чувства добре на стадион "Христо Ботев" и се радва на отношението на местните фенове, а колективът в съблекалнята е предпоставка за бъдещи успехи. Той пристигна в Пирин през януари 2022-а година и веднага се утвърди като избор номер 1 на вратата на тима.

Играчите на Пирин (Благоевград) взеха по една заплата

Играчите на Пирин (Благоевград) взеха по една заплата

Благодарение на приходите от последното домакинство на ЦСКА

Благоевградчани се борят за своето оцеляване в елита, като заемат 14-о място с 21 точки. Пред тях с една повече е Септември (Сф). Следващият мач за Пирин е на 30-и април като гост на директен съперник - Берое (Стара Загора).