С грандиозно честване феновете на Пирин (Благоевград) отбелязаха 100-годишнината на отбора. Среща на ветераните събра на "гнездото", както в града наричат стадион "Христо Ботев", имена от миналото на клуба. Срещата беше гледана от стотици на трибуните, а емоционалните фенове посрещаха всяко попадение във вратата с бурни скандирания.

За празника в небето полетяха сто бели и зелени балона, а 100-годишнината на вековния клуб продължи с концерт.

Честването бе организирано от феновете на Пирин, които се организираха след официално съобщение от клуба, че кулминацията в отбелязване на годишнината ще е през пролетта на 2023 г. От клуба припомниха и за организирани през април тази година срещи между фенове и ръководство, както и изложба, посветена на клубната история.

Решени да създадат празник на стадиона, феновете на "орлетата" стартираха кампания за събиране на средства, в която се включиха много привърженици на благоевградския отбор. За кратко време бе събрана сума от близо 16 хиляди лева, с която беше организирано днешното тържество. В помощ на клуба от община Благоевград е подготвен и концертът на стадион "Христо Ботев", както и изненада, която ще види публиката в края на вечерта, каза за БТА Станислав Илиев от фен клуба на Пирин Благоевград.

За празника бяха поканени ветераните Борис Николов, Георги Лулейски, Борислав Хаджиев, Йордан Попммихайлов, Иван Бонев, Стефан Грозданов, Васил Сотиров, Кръстьо Паскалев, Димитър Тасков, Иван Прошин, Йордан Гошев и много други.

Пирин с информация за състоянието Петър Занев и Янко Георгиев

Пирин с информация за състоянието Петър Занев и Янко Георгиев

След като Занев бе откаран с линейка в болница "Пулс" в югозападния град, е установено сътресение на мозъка