Капитанът на Пирин Александър Дюлгеров даде интервю пред "Тема Спорт". Защитникът сподели очакванията си за новия сезон и посочи какви са амбициите на тима. 33-годишният бранител, който е един от най-опитните в състава на орлетата, говори за обставновката в клуба и работата с младите.

Сашо, остава една седмица до началото на новия сезон. Готов ли е Пирин за старта?

Отборът със сигурност не е готов, защото времето за подготовка бе много кратко. Завършихме миналото първенство късно, а сега стартираме след само няколко седмици. Мисля, че на всеки един отбор ще му е трудно в началото. Осъществиха се много трансфери. Навсякъде хора си тръгват и други идват. Надявам се в първия мач с Берое да изглеждаме добре. При тях се гради изцяло нов състав и дано бъдем печелившите в този мач.

Пирин привлече опитен ас в защитата

Пирин привлече опитен ас в защитата

Христо Попадийн стартира кариерата си в Левски

Голяма част от отбора през миналата година си тръгна и сега в Пирин има много млади момчета. Като един от най-опитните ще споделиш ли как се работи с тях?

Много добри мои приятели напуснаха. Но в крайна сметка това се случва на всеки шест месеца. Сега има много млади момчета в Пирин и това е идеята на ръководството, което иска да се дава шанс на юношите на клуба и да има още няколко човека, които сме по-опитни. Правим каквото можем, помагаме им, но не е лесно, защото днешното поколение малко по-трудно асимилира нещата. Сякаш не осъзнават какъв шанс им се дава. Но има много добри момчета, които се надявам през този сезон с по-голяма игрова практика да успеят. В крайна сметка целта им не е да играят в Пирин, а да покажат най-доброто от себе си и да отидат в по-големи отбори.

В България много често се говори за финансовото състояние на клубовете, отколкото за футбол. Имате ли уверение от ръководството, че няма да има тези проблеми, които ви съпътстваха през миналия сезон?

Затова и останах, защото от ръководството ни увериха, че нещата ще бъдат финансово стабилни. Вече показват, че те ще се подобряват, не се забавят заплати. Това е лошото, че всяка година в повечето отбори се говори за тези пусти финансови проблеми. В крайна сметка нали затова работим. Всеки прехранва семейство. Лошото е, че говорим за футбол и накрая казваме: "Нека изкараме месеца, пък ще видим", което е жалко.

Много хора ви отписват преди началото на сезона. Трябва ли да бъде подценяван Пирин?

Реално отстрани изглежда, че отборът е потенциален изпадащ. Но съм сигурен, че няма да бъде така. Когато съм бил в Пирин, винаги сме подценявани и се е смятало, че няма да се спасим, но сме го правили. Дори и сега хората ще кажат, че нямаме футболисти, отслабени сме откъм качество

Да, наистина си тръгнаха много добри и класни играчи и прекрасен треньор, защото за мен Христо Янев е един от най-добрите наставници. Силно го уважавам, работил съм с него и в ЦСКА. В крайна сметка, който е останал ще се бори за отбора и за неговото оставане в Първа лига. Да не се залъгваме, защото това са амбициите. Вече, ако дойдат повече футболисти и стиковаме наново отбор, нищо не се знае. Надявам се с новия треньор Радослав Митревски и ръководството да се направи добра селекция и да се представим пак добре. Смея да твърдя, че въпреки слабите игри, които направихме миналата кампания, през втория полусезон и след идването на Христо Янев, отборът стана един от най-симпатичните. Всички знаехте за финансовите проблеми и въпреки направихме много добри мачове - равен с Левски, победихме Лудогорец, загубихме от ЦСКА с 0:1, но трудно. Пирин никога не трябва да бъде подценяван, особено в Благоевград.