Бившият спортен директор на Пирин (Благоевград) - Светослав Дяков даде специално интервю пред dsport по-малко от ден, след като обяви, че напуска клуба. Той стори това след домакинската загуба с 1:4 от Септември.

"Отборът не върви добре, не играехме добре и така стана. Може да има и други неща, които според мен не са добре и затова взех това решение преди няколко дни, че по-добре за мен и за клуба е да напусна.

Всеки може сам може да прецени кой е виновен и кой - не. Моето решение е свързано с доста фактори. Когато бях назначен на тази позиция, за мен най-важното бе обществеността в града, в частност футболната общественост да се обедини. Такова нещо не се получи. Не знам защо, поради една или друга причина и смятам, че вина имаме хората в ръководството. Все пак ние управляваме клуба. Управляваме е доста силно казано, защото все пак имахме доста ограничени правомощия, но все пак се кичихме с тези титли директори, за да може в трудни моменти да взимаме тежки решения. Не се получиха нещата, както аз исках. Не всичко, което исках, се случваше и затова мисля, че когато нещата не стават така, както аз смятам, че трябва да бъдат, ще си тръгна, защото не съм бил в Пирин заради пари. Беше ми болно вчера, когато някои хора, които ми казаха "заплатаджи". В последната година отказах на двата най-богати отбора в България да напусна Пирин. На тези отбори съм отказал и някой да ми казва "заплатаджия" е много грозно и не искам да го чувам по мой адрес, тъй като това не е истина.

Не знам, Пирин изигра и добри мачове. В началото тръгнахме нелошо, но загубихме нелепи точки. Напрежението дойде в повече на футболистите, защото има добри футболисти, опитни, но в определени мачове те не можаха да покажат това, което могат. Вчерашният мач също абсолютно се случи същото. Нямаше нищо общо с това, което се прави на тренировките не само от тази седмица, но и от предишните. Имам чувството, че когато дойде мачът, напрежението идва твърде голямо и накрая нещо не се получава.

Няма как да съжалявам, когато става въпрос за Пирин. Това е родният ми клуб. Угодих си на сърцето да завърша спортния си път като футболист тук. Когато ми предложиха да стана спортен директор приех, защото прецених, че има доста какво да дам и как да помогна в изграждането на клуба. Аз съм принципен човек и когато преценя, че нещата се случват не така, както трябва да бъдат, нищо не ме спира да си тръгна, макар и от любимия ми, родния ми клуб", каза Дяков относно това, дали съжалява, че си тръгва.

Официално: Христо Янев пое Пирин

Официално: Христо Янев пое Пирин

Той ще бъде представен утре на пресконференция от 10:00 ч.