Административният директор на Пирин Велислав Елезов коментира пред "Мач Телеграф" тежката ситуация в клуба от Благоевград.

"Търсихме треньор, който да е от типа мениджъри, а Христо Янев е точно такъв. Той ще участва във всички дейности, а не само в тренировъчните. С оглед на работата, която е вършил и в другите клубове преди да дойде в Пирин, мисля, че той е точният човек и ще помогне на отбора", започна той.

Елезов коментира и слуховете, че причината за оставката на досегашният наставник на "орлетата" Красимир Петров е конфликт между него, Петър Занев и Николай Бодуров, които са лидери в отбора.

Снимка 592301

Източник: startphoto.bg

"Не бих казал интриги. Напоследък се чуха много тежки епитети от медиите и от хора, които са в периферията на клуба. За съжаление в един тим, особено когато няма резултати, емоциите вземат връх. Естествено в негативен аспект. Аз винаги съм държал каквото се случва в кухнята на клуба да си остава вътре и да си го решаваме ние.

Благоевград е малък град и за съжаление има и не толкова добросъвестни хора, които са използвали момента да се разрази скандал и интрига в клуба, която е напълно излишна и никой не печели от това.

Колкото до това Краси Петров дали си е тръгнал заради Бодуров и Занев, естествено, че не е това причината. Имало е известни пререкания между тях, но нищо сериозно. Такива неща се случват във всеки един клуб. По-скоро проблемът идва от там, че и на него му се натрупаха лоши резултати. Като човек, който отговаря за тях и някои негови действия не са били чак толкова рационални в процеса на работа. Единственият ултиматум, който бе поставен от собственика на клуба, беше всички да работим заедно в името на Пирин", продължи той.

"След като Краси Петров не прие посланието всички заедно да излезем от дупката, най-нормалното нещо беше да се разделим. На нас това ни липсваше - екипността. Надявам се сега след идването на Христо Янев това да се промени. Той определено има много позитивни качества, особено в такъв тежък момент.

Знаем, че е човек с подход към всички. Взехме човек, който има план как да излезем от тази ситуация. Ще направим всичко възможно той да изпълни този план. Трусове има във всички клубове, въпросът е каква е сеизмичната активност на тези трусове.

Лошите резултати и този трагичен мач срещу Септември остават доста горчивина и притеснения във всеки един от нас. Сега има нов треньор, нов импулс и нова надежда. Ясно е, че ще е много трудно, но Янев има амбициите да се справи. Нашата основна цел е да подобрим резултатите и да вземем точки. Трябва да мислим в перспектива", заяви той.

"С Дяков проведохме много сериозен разговор още миналия понеделник, след мача с Ботев. Той беше твърдо решил за себе си, че не му харесва как се развива клубът и начинът, по който се взимат съответните решения и каза, че ще направи всичко възможно отборът да се стабилизира и да играе със Септември на ниво, но веднага след мача сподели, че е напуснал и че поема своята отговорност и за резултатите, и за случващото се на терена и извън него.

Дяков постъпи така, както той прецени за добре. Когато някой няма мотивация и желание да работи в Пирин в тези условия в които се намира отбора в момента, ние не можем да го убеждаваме в обратното. Напротив, в клуба трябва да работят хора, които са уверени и отдадени на това, което правят.

Трудно е много, но Светльо си остава завинаги част от нас. Той е едно от сърцата на благоевградския футбол в последните 20 години. Това, че си е тръгнал не означава, че след време няма да се върне пак. Надявам се да няма повече оставки. Всички се молим да се стабилизират нещата. Когато няма резултати, на хората не им се идва на работа. Няма усмивки и живец. С победете идва и мотивацията", завърши Елезов.

Бивш шеф на Пирин: Вътрешни проблеми доведоха до срамни резултати

Бивш шеф на Пирин: Вътрешни проблеми доведоха до срамни резултати

"Най-жалкото е, че никога преди Пирин не е разполагал с такъв бюджет"