Какво се случва с Николай Бодуров? Той и Станислав Костов още не са разтрогнали договорите си с Пирин, но не са част от първия отбор. Бодуров даде интервю за "Блиц".

Г-н Бодуров, къде се намирате в момента?

- В Благоевград. Аз и Станислав Костов към този момент продължаваме да се водим футболисти на Пирин. Тренираме самостоятелно. Това, че даденият треньор не ни иска, не означава, че ще разтрогнем. Както футболистите напускат, така и треньорите си тръгват, когато няма резултати.

Защо ви отстраниха от представителния тим на Пирин?

- Това е много интересна история. И ужасна в същото време.

Защо ужасна?

- Защото този мъж с главно Ж най-нагло ме излъга.

Кой е този мъж - треньорът Христо Янев ли?

- Същият. Идва и ми вика, че шефът не ме искал, че ръководството държи да се махна от Пирин. Оказа се, че това е нагла лъжа. След два дни разбирам, че истината е друга. Като го назначиха за треньор, след всеки мач ми звънеше да ми благодари. Аз като на приятел му казвах: "Ице, искам да ти помогна да успееш, но нямам претенции да играя". Но след края на полусезона той ме излъга, че други искат да ме отстранят. С две думи - изми си ръцете в босовете. Почувствах се много предаден. Много! Но явно за такива хора като него предателството е нормално.

Казваш "казах му като на приятел"?

- Ами да, защото бяхме приятели от Литекс, когато станахме шампиони. После, когато пътищата ни се разделиха, се чувахме по рождени дни и празници, редовно се поздравявахме. Звънял ми е да ме пита за дадени футболисти. Сега ми е ясно защо се обърнаха нещата. Той не обича хора с характер. Искат всички да го гледат в очите и да изпълняват заповедите му. Иска футболисти без характер. Мен дъщеря ми не ме гледа в очите и не изпълнява заповедите ми. Казах вече - този е мъж с главно Ж. За съжаление в нашата държава е пълно с такива. Мишкари, които гледат да те изклатят. Дойде и изгони мен и Костов от дома ни. От вкъщи ни изгони. Сега двамата със Станислав тренираме или самостоятелно, или с юношите до 19 години. Той също не е хич радостен от случилото се. Но какво да се прави... Хайде да не говоря за предишните му отбори на мъжа с главно Ж какви резултати е постигнал там.

В началото на разговора ни каза, че както футболистите напускат, така и треньорите си тръгват. Намекваш, че Янев може да си тръгне ли?

- Ами, ако няма резултати, мислиш, че ще го търпят ли. Не вярвам ръководителите на Пирин да го чакат. Не вярвам да са толкова наивни. Цял град да страда заради един човек... Освен да са решили твърдо да не го махат и ние да изпаднем. Това ще е ужасно за Пирин. Той изпадна с един отбор, друг не можа да вкара в елита. С камъни го изгониха от Перник. Лошото е, че не казва истината в очите. Не казва какво мисли. Ето, помня, Йоканович във Фулъм. Дойде, седнахме, казахме си много неща и приятелски се разделихме. И днес този човек мога да го погледна в очите, мога да му кажа "Добър ден!", мога да една маса на седна с него.

След колко време изтича договорът ти с Пирин?

- След година и половина.

Ако махнат Янев, смяташ ли че..

- Ако го махнат, ще пляскам заедно с феновете на стадиона.