Старши треньорът на Пирин Олександър Бабич говори след равенството на своя тим с Черно море. Двата тима постигнаха нулево равенство в Благоевград.

"Играхме три мача с топ отборите, първите три тима в класирането и всяка една точка е спечелена със страхотен резултат. Знаехме, че ще трябва да играем много в защита. Черно море са физически много силен отбор, имат футболисти, които могат да извличат максимума от ситуации едно на едно и ние ги анализирахме много внимателно и се приготвихме да играем в защита", започна Бабич.

"Момчетата дори са малко разочаровани, но това са три мача, в които взехме 4 точки. Черно море са много силен отбор и те заслужават да са на позицията, която заемат. Нашата цел е да се спасим. В момента все още не можем да кажем, че сме го направили. Ние искаме да се борим, стъпка по стъпка да се изкачваме в класирането и може би някой ден ще се борим за Европа. Това минава през добра работа на трансферния прозорец и тренировки. Трябва обаче още да се борим. И следващия мач ще бъдат същите като срещу ЦСКА и Черно море - тоест с голяма концентрация", призна той.

"Ковальов е номер едно за нас, страхотно работим заедно, заслужава голям процент от мачовете да бъде номер едно. Има предложение от други отбори, има интерес, но аз ще се опитам да го оставя тук и да играе за Пирин. Дори да не се случи това обаче ще трябва да намерим заместник. Искам да поздравя нашите треньори на вратарите, защото и те вършат страхотна работа", заяви Бабич.

Пирин постигна важно равенство срещу Черно море по пътя към спасението

Пирин постигна важно равенство срещу Черно море по пътя към спасението

Вижте как се разви срещата