Вратарят на Пирин (Благоевград) Янко Георгиев се надява да се върне на терена до две седмици и да бъде на разположение на треньора Христо Янев за последните три кръга от плейофа за оставане в елита.

Опитният вратар счупи четвърти пръст на дясната ръка по време на успеха с 1:0 над Септември (София) в 30-ия кръг на efbet Лига и трябваше да напусне принудително в 41-ата минута на срещата. След това той премина преглед в Института за спешна медицинска помощ Пирогов, където установиха счупването на безименния пръст.

Янко Георгиев: Аз съм оптимист за нашето оставане в efbet Лига

Янко Георгиев: Аз съм оптимист за нашето оставане в efbet Лига

"Ситуацията в Пирин не е розова"

В момента Георгиев е с обездвижваща шина на дясната ръка. На 15-ия ден той ще направи нова снимка на удареното място и ако нещата са подобрени, може да се върне в игра. В ако костта не е близо до зарастване, ще се следи процеса в последствие.

"Идват мачовете на истината и нямам право да оставя отбора. В момента сме над последните три места и трябва да бъдем там или още по-нагоре в крайното класиране. Моята задача е да бъда здрав и треньорът да има опция за състава си в мое лице", коментира Янко Георгиев.