Сноубордистът ни Радослав Янков заяви пред "БНТ", че е доволен от влизането си сред най-добрите 16 на Олимпийските игри в Пекин в паралелния гигантски слалом. Той говори след загубения дуел с Бенямин Карл на 1/8-финалите.

"Опитах се да рискувам, защото съперникът беше безгрешен в квалификациите. Това беше и причината да направя няколко грешки. Не съжалявам, защото в противен случай нямах шанс.

Бях много щастлив след квалификациите , но сега си мисля, че можех да направя нещо повече в Пекин. Дойдох тук по-зрял, бях спокоен и се опитах да се концентрирам и да не мисля за класиране.

Този сеозон съм страшно благодарен, че успях да се върна в стартовете на Световната купа. Имаше опасност да не се възстановя след операцията, да не мога да продължа. А аз успях да вляза в топ 16 на Олимпиадата, което е голямо постижение за мен и благодаря на Господ.

Иска ми се да изкарам още един олимпийски цикъл. Трябва бързо да се отърся от негативните емоции след отпадането ми на 1/8-финала и да продължа напред.

В оставащите стартове от световната купа ще се постарая да дам всичко от себе си и да завърша подобаващо този сезон", каза Янков.

Радослав Янков отпадна на 1/8-финалите в Пекин

Радослав Янков отпадна на 1/8-финалите в Пекин

В крайното класиране на параления гигантски слалом той остава на 15-о място