Служебният министър на младежта и спорта Георги Глушков използва медиите, за да изпрати приветствие по случай Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец. Той се възползва от възможността да пожелае успех на всички български състезатели, които ще ни представят на Олимпийските игри в Париж, това лято.

УВАЖАЕМИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ,

СПОРТНИ РЪКОВОДИТЕЛИ И ПРИЯТЕЛИ НА СПОРТА,

За мен е чест да Ви поздравя по повод Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец!

На тази дата преди 128 години в парижката Сорбона се ражда и официализира идеята за възстановяването на древните олимпиади в съвременния им вариант. Днес отново си припомняме важната роля на спорта в съвременното общество и ценностите на Олимпизма, които притежават огромния потенциал да обединяват човечеството и да изразяват естествения стремеж на всеки спортист към върхови постижения и феърплей.

България има своята богата олимпийска история, водеща началото си от 1896 г., когато страната ни е сред 14-те участнички в първите съвременни олимпийски игри в Атина. Поздравявам нашите спортисти и техните треньори, донесли медали и слава на страната ни и развявали гордо националния трибагреник на най-големия спортен форум през годините. Вие сте пример за младото поколение родни спортисти и лицето на България пред света.

Остава само месец до началото на Игрите в Париж. Малко, но достатъчно време за финалната подготовка на нашите атлети, които ще се състезават във френската столица. Сигурен съм, че всички Вие сте мотивирани и ще се представите достойно за традициите на българския спорт на олимпийски игри.

Пожелавам на всички родни спортисти, треньори и ръководители здраве и постигане на начертаните цели! Сигурен съм, че ни чакат много радостни мигове с Вашите спортни постижения в бъдеще!

ГЕОРГИ ГЛУШКОВ,

МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА

Георги Глушков: Клубовете трябва да бъдат финансирани на 100% от министерството на спорта

Георги Глушков: Клубовете трябва да бъдат финансирани на 100% от министерството на спорта

Ето какво каза временният министър на спорта