Отборът на Витоша (Бистрица) ще се включи в поредната благородна инициатива. "Тигрите" ще подкрепят малката Дани в битката й да проходи нормално, като дарят всички средства, събрани от продажбата на календари за 2020 година, за лечението й. Календарите ще бъдат налични още днес, при домакинството на Дунав (Русе) от 14:30 часа, както и на 15 декември, когато в Бистрица ще гостуват тимът на Ботев (Пловдив). Минималната стойност, срещу която всеки желаещ може да си закупи календар, е 2 лева.

Йордана е на година и девет месеца, като е родена с изключително рядката диагноза - "Проксимален бедрен дефицит", което се изразява в деформация на дясното бедро и прогресивно скъсяване на бедрената кост, поради което едното й краче е по-късо от другото с 5 см. Дани не може да ходи без специално изработени обувки с висока платформа, която коригира разликата в крачетата.

Въпреки сериозната диагноза обаче, световноизвестният капацитет по детска ортопедия д-р Дрор Пейли от института "Сейнт Мери", Флорида, САЩ, се е съгласил да проведе лечението и дава гаранция, че с няколко операции, направени там, Дани ще може да ходи. Първата от тях е най- сложна, като с нея ще се коригира деформацията и ще бъде направена реконструкция на бедрената кост. Така наречената "супер хип процедура" се прави успешно вече повече от 10 години в института и са излекувани много дечица.

Сумата, необходима за тази операция, е 184 744 щатски долара. Д-р Пейли държи да бъде направена, когато Дани е на 2 години. След като крачето се стабилизира, той планира втора операция и удължаване с 5 см., като за нея ще бъдат необходими още 176 498 щатски долара. На малкото детенце му предстоят години лечение, съпроводено с тежки, болезнени операции и дълъг период на рехабилитация и възстановяване.

Групата на Витоша за домакинството на Дунав

Групата на Витоша за домакинството на Дунав

Срещата между бистричани и русенци започва в 14:30 часа

Нека заедно дарим надежда на Дани и нейното семейство!

Изпратете дарителски смс с текст на латиница: DMS YORDANA на 17 777

- Дарителска сметка в лева:

Обединена Българска Банка

IBAN: BG70 UBBS 8002 1084 3315 40

BIC: UBBSBGSF

Титуляр: Йордана Слави Йорданова

- helpkarma: Да помогнем на Йордана да ходи

- PayPal: kristtinas92@gmail.com