Боксовата легенда Виталий Кличко призна, че той и сподвижниците му са убили шестима души, защитавайки Украйна срещу руската инвазия. Настоящият кмет на Киев се бие на първа линия заедно с брат си Владимир, след като двамата избраха да вдигнат оръжие срещу армията на руския президент Владимир Путин.

В интервю за Sky News, 50-годишният Виталий сподели, че украинските сили издирват отделни руски групи в столицата. На въпрос доколко е била "успешна" операцията предната вечер, Виталий отговори:

Братята Кличко излизат на фронта

Братята Кличко излизат на фронта

Положението е сериозно

"Убихме няколко човека. Предполагам, че снощи убихме шестима души. Не ни интересува колко силна е руската армия, ние сме готови да се бием. И сме готови да умрем за нашата родина и за нашите семейства, защото това е нашият дом. Това е нашето бъдеще и някой иска да дойде в нашия дом и да открадне открадне бъдещето ни. Призовавам всички международни партньори да наблюдават тази трагедия, която се случва днес в Украйна и тази безсмислена война, в която няма да има нито победители, нито губещи."

"Искам само да ви кажа, че трябва да останем единни срещу тази агресия, тази руска агресия. Не позволявайте това да продължава да се случва в Украйна. Не позволявайте това да се случва в Европа и евентуално в света. Обединени, ние сме силни. Подкрепете Украйна, благодаря. Украйна ще бъде свободна и европейска! Ще победим, въпреки че ще бъде трудно!", каза Виталий Кличко.