B навечерието на 34-ия си рожден ден и непосредствено след реализирания пореден трансфер в Италия Валери Божинов си направи подарък, свързан и с живота му в социалните медии. Футболистът успя да си върне хакнатия профил в Инстаграм. Информацията е предадена от вестник "24 часа".

В края на октомври 2019 г. хакери пробиха защитата на нападателя в инстаграм и превзеха следвания от над 60 хиляди души профил. Последваните хора от самия Валери бяха изтрити, заедно с всички негови снимки до онзи момент. На страницата често започнаха да се появяват подигравателни предавания на живо на младежи от Арабския свят и странни публикации, които явно бяха част от кампанията на хакерите да накарат Божинов да плати "откуп" за профила си. Веднага бе сигнализирано за хакнатия профил, като доклад направи и вече бившата приятелка на Валери Биляна Дол.

На 14 февруари 2020 г. обаче Валери Божинов се завърна триумфално в инстаграм, а профилът му valeribojinov86 вече е с близо 94 хиляди последователи. Доста от новите са от Арабския свят и дори заляха Божинов с коментари след първата му реална публикация след връщането на профила. А тя бе с три снимки на Божинов от представянето му като нов футболист на Пескара.

Божинов стартира в Пескара с... извинение

Божинов стартира в Пескара с... извинение

"Пескара беше моят първи избор"