Италианците очевидно нямат доверие на българската кухня. За разлика от англичаните „Скуадра адзура" специално си доведе готвач от Рим, видя „Меридиан Мач". Кулинарят имаше една задача - да се грижи за качеството на храната, която консумират Андреа Пирло и компания.

Италианецът шашардиса персонала в „Хилтън", където отседна отборът, като вместо с бяла престилка се появи с фланелка на Италия. Освен че лично приготви различни блюда, той стриктно следеше какво правят нашите кулинари в кухнята. Явно всички са се справили добре, след като известните с претенциите си любители на изисканата храна от Апенините останаха доволни.

Както се полага на всеки голям отбор, организаторите на престоя на Италия в София поискаха доста неща за официалната тренировка и снощния мач. Наред с плодовете, соковете, минералната вода „адзурите" държаха и на 80 хавлиени кърпи. Нашите осигуриха всичко на секундата, което направи отлично впечатление на съперниците ни. Делегацията от Апенините наброяваше близо 100 души.

Преди снощния мач ръководството на БФС даде официален обяд на колегите си от италианската федерация. Той се проведе в рибен ресторант до хотел „Кемпински Зографски".