Бившият английски национал Дарън Андъртън сподели в разговор с българския финансист Кирил Евтимов много интересен факт, свързан с Христо Стоичков. Легендарният футболист призна, че в дома му все още може да се усети мирисът на носителя на "Златната топка" за 1994 г. Причината за това е съвсем проста - Андъртън си разменя фланелките с Камата след европейската квалификация между Англия и България на 10 октомври 1998 г., завършила при резултат 0:0.

52-годишният бивш футболист на Тотнъм призна, че все още не е изпрал фланелката на Стоичков. Той се разговори с Кирил Евтимов в ложите на "Уембли", където двамата гледаха загубата на "трите лъва" с 0:1 от Бразилия в контролна среща. След приятния разговор родният финансист подари на Дарън Андъртън българска мартеница.

По трибуните на националния стадион на Англия можеше да се видят много от играчите на "трите лъва", достигнали до полуфинал на Евро'96. Причината за това беше, че преди мача срещу Бразилия беше организирано честване на бившия английски селекционер Тери Венебълс, който почина в края на миналата година. На "Уембли" бяха звездите от тогавашния отбор Алън Шиърър, Пол Гаскойн, Дейвид Сиймън, Стюърт Пиърс и др. Пиърс също проведе разговор с Кирил Евтимов, с когото отдавна се познават. Бившият защитник, известен по време на кариерата си като Психо, дори получи подарък бутилка българско вино.

Дарън Андъртън коментира, че не помни с добро домакинското нулево равенство срещу България през 1998 г., главно заради многото критики, появили се в следващите дни в британските медии относно представянето на англичаните. За сметка на това е останал с отлични впечатления от младия ни тогава 39 годишен селекционер. Дебют като наставник на "лъвовете" в този мач направи Димитър Димитров-Херо, чиято тактика в крайна сметка успя за престижното реми.

Христо Стоичков за Патриарх Неофит: Беше велик човек!

Христо Стоичков за Патриарх Неофит: Беше велик човек!

Eто подробности