Electronic Arts обяви днес, че EA Sports FIFA Online е първата игра за изтегляне от поредицата FIFA, разработена за компютър, и ще бъде достъпна безплатно за футболните фенове по целия свят.

Регистрирайте се на ТУК, можете да се състезавате на Световното първенство в Южна Африка през 2010 г. и да отбележите гола, който ще изстреля вашата нация на върха на FIFA World Cup. Също така можете да се състезавате самостоятелно или онлайн с приятелите си в автентично пресъздаване или фантастична версия на Световното футболно първенство 2010.

"Почитателите на футбола помогнаха за еволюцията на играта и разработката по време на тестовия период и сега сме готови да споделим преживяването с по-широка аудитория", заяви Каз Макита, изпълнителен продуцент на поредицата EA Sports FIFA.

"FIFA World Cup привлича много почитатели на футбола от целия свят и ние ги приканваме да опитат безплатната футболна игра, която могат да играят на работа или у дома и да спечелят виртуалната Световна купа." 

От 3 февруари повече от 20 000 футболни фенове от цяла Европа са взели участие в затворената бета на FIFA Online и се очаква това число да нарасне на стотици хиляди почитатели. На базата на отзивите им ще бъде създадено и допълнително съдържание за играта. 

FIFA Online включва 28 първенства, 500 клубове и повече от 15000 играчи в режим League, който позволява на феновете да менажират и да се състезават с любимите си футболни клубове, както и да играят онлайн в предизвикателства или в кооперативни мачове.

FIFA Online ще даде възможност на футболните запалянковци да изградят своя любим клуб във въображаем отбор като създадат или привлекат играчи, подобряват уменията им и си купуват уникални екипи като печелят пари в играта.

EA Sports FIFA Online ще бъде издадена поетапно в целия свят. Бета версията на британски английски е достъпна в момента и плановете са в следващите 12 до 24 месеца FIFA Online да бъде стартирана на други езици в цяла Европа, а след това и в Северна Америка. 

EA Sports FIFA Online се разработва от EA Canada и EA Singapore. Играта има рейтинг според PEGI 3.