Световният и Европейски вицешампион по свободна борба Владимир Дубов има нужда от помощ за лечението на детето си.

Неговият син Владимир е диагностициран с Детска церебрална парализа. Мускулите на детето са много стегнати и това му създава проблеми при ходене. Единственият шанс трайно да се намали спастичността е операцията Спастична Дорзална Ризотомия (СДР).

Малкият Владимир е получил одобрение за такава операция от Клиниката за Детска Церебрална Парализа в Сейнт Луис, САЩ. Операциите са били планирани за август, но докторът, при който трябва да бъдат извършени те, ще се пенсионира през месец май.

Това означава, че цялата сума, 64 918 долара, трябва да бъде събрана до края на март.

 Целият пост на Владимир Дубов гласи: 

"Здравейте! Казвам се Владимир Дубов 

Познавате ме като дългогодишен шампион на България, световен и европейски вицешампион по свободна борба.

Животът на един спортист е постоянна борба не само със съперниците, но и със самия себе си. Най-големите ми постижения и успехи са били в името на България. През цялото време съм давал всичко от себе си за по-добро бъдеще на семейството ми и най-вече на първородния ми син, който е кръстен в моя чест Владимир. Какво повече може да желае един баща?

Но при нас нещата се случиха по трудния начин. По време на лагер в Белмекен получих обаждане от съпругата си, че е в болница и всеки момент ще стана баща. Към 5 сутринта вече бях пред болницата в София. 

След 3 часа в 7-ия месец се роди нашия Владко. 

Аз бях първият, който го видя няколко часа по-късно в кувьоза. Тежко дишаше и беше толкова мъничък, че едва запазих равновесие.

След 2 месеца в болница го изписаха. Прибрахме го вкъщи и след 3 часа замнах на поредния лагер.

Аз се борих на тепиха, а синът ми водеше борба с тежката диагноза - Детска церебрална парализа. Дълго време ми отне за да я приема.

Влади направи първите си самостоятелни крачки малко преди 4 годишна възраст след операция в Сърбия. Две години по-късно му е направена операция по удължаване на ахилеса.

9 години непрекъсната рехабилитация. Борба за всяка крачка. Влади е истински шампион. Упоритостта и и инатът му понякога са дори по-големи от моите. (усмивка)

Въпреки всичко той се научи да кара колело, да чете, да смята, пише. Сам се научи да говори на руски, а от няколко месеца упорито учи английски.

Единствено не може да се справи с ходенето. Мускулите му са много стегнати (спастични) и заради това с всеки изминал ден все по-трудно му е да ходи. Единственият шанс трайно да се намали спастичността е операцията Спастична Дорзална Ризотомия (СДР). Влади е одобрен за такава операция от Клиниката за Детска Церебрална Парализа в Сейнт Луис, САЩ. Благодарение на тази операция спастичността на Влади ще намалее завинаги и той ще може значително по-добре да ходи. Подробна информация за историята на Влади и становището на д-р Парк може да намерите тук:

https://podkrepi.bg/campaigns/vladi-will-walk-alone...

Доктор Парк разработва метода СДР и има над 3600 подобни операции. От Клиниката постановяват, че най-вероятно ще се наложи и ортопедична операция.

Операциите бяха планирани за август, но в края на миналата седмица научих, че Доктор Парк ще се пенсионира през май месец. Тази информация дойде като гръм сред ясно небе! Това означава, че до края на март трябва да съберем цялата сума! Времето е катастрофично малко! Но вярвам, че с ваша помощ имаме шанс!

Цената на двете операции е 64 918 долара. Огромна сума за нашето семейство. Но напълно постижима ако повече хора ни подкрепят.

За всеки, който иска да ни подкрепи, може да го направи чрез:

• Чрез платформата Podkrepi.bg

https://podkrepi.bg/campaigns/vladi-will-walk-alone...

• Чрез Фондация "Павел Андреев":

https://pavelandreev.bg/.../pomogni-na-vladi-da-ima...

а също така и чрез PayPal:

vladimir88dubov@abv.bg

Благодарение на вашата състрадателност и съпричастност за 5 седмици успяхме да съберем 16 316 лева!

Искрено благодаря на всеки, който вече дари за нашето момче и на всеки, който ще го направи!"

Владимир Дубов - Микяй Наим е финалът на шампионата по свободна борба при 65-килограмовите

Владимир Дубов - Микяй Наим е финалът на шампионата по свободна борба при 65-килограмовите

При 61-килограмовите Георги Вангелов (Юнак-Локомотив, Русе) стана шампион