Семейството на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер планира да съди списание "Ди Актуеле", което тази седмица публикува "интервю" с него.

Германската легенда на моторните спортове се намира в кома от декември 2013 година, когато претърпя инцидент във Френските Алпи, а за последните 10 години съпругата му Корина не е дала почти никаква информация на външния свят за състоянието му.

С помощта на изкуствения интелект обаче "Ди Актуеле" създаде интервю, което според изданието биха представлявали отговорите, които Михаел Шумахер би дал сега. По тази причина и списанието оглавява материала си "Михаел Шумахер, първото интервю" и добавя "звучи измамно реално".

"Живеем заедно у дома. Правим терапия всеки ден. Правим всичко възможно, за да се почувства Михаел по-добре, да се уверим, че се чувства комфортно, и просто да го накараме да почувства нашето семейство, нашата връзка", каза Корина Шумахер в документален филм на Нетфликс през 2021 година.

"Опитваме се да продължим като семейство, както Михаел харесваше и все още го прави. И ние продължаваме живота си. Той винаги е казвал: "личното си е лично". За мен е много важно той да може да продължи да се наслаждава на личния си живот, колкото е възможно повече. Михаел винаги ни е защитавал и сега ние трябва да го защитим", каза тогава още съпругата на пилота.

Мадрид изхвърли Барселона от Формула 1

Мадрид изхвърли Барселона от Формула 1

Гран при на Испания отива в столицата