Членовете от семейството на Пеле се събраха в болница "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло, където 82-годишната легенда на Бразилия е настанен от края на ноември насам.

Лекарите заявиха тази седмица, че ракът на Пеле е в напреднала фаза и той се нуждае от грижи, предвид проблемите със сърцето и бъбреците. Семейството му сподели, че той ще остане в лечебното заведение за коледните празници. Бившият нападател на Сантос получава редовно медицинско лечение от премахването на тумор на дебелото черво през септември миналата година.

Състоянието на Пеле е критично

Състоянието на Пеле е критично

Може да почине във всеки един момент

"Почти всички. Весела Коледа. Благодарност, любов, задружност, семейство. Най-важното на Коледа. Благодарим на всички за цялата любов и светлина, които изпращате", написа дъщеря му Кели Насименто в Инстаграм със снимка на тяхното семейство в болницата. Синът на Пеле - Единьо, който игра като вратар за Сантос през 90-те години на миналия век, публикува своя снимка, на която държи ръката на баща си, в Инстаграм с текст: "Татко...силата ми е твоя".

Пеле е считан от мнозина за един от най-великите футболисти на всички времена. Той е единственият трикратен световен шампион, печелейки титлата с Бразилия през 1958, 1962 и 1970 години.