Полицията влезе в контакт с Кристиано Роналдо, след като в интернет се появиха кадри на нападателя на Манчестър Юнайтед, който разбива мобилния телефон в ръката на запалянко на Евертън по време на мач през миналия сезон.

37-годишният португалец беше разпитан във връзка с обвинение в нападение и причиняване на щети след инцидента в стадион "Гудисън Парк" на 9 април.

Роналдо обяви: Казвам истината след няколко седмици

Роналдо обяви: Казвам истината след няколко седмици

"Медиите лъжат"

Властите в Мърсисайд започнаха разследване след разпространението на клип, на който Роналдо удря телефона на привърженика, прибирайки се кум тунела след загубата на Юнайтед с 0:1 срещу Евертън.

Кристиано се извини след инцидента в социалните мрежи за "избухването" си и покани привърженика да гледа мач на "Олд Трафорд".

"Никога не е лесно да се справяме с емоциите в трудни моменти като този, пред който сме изправени. Винаги трябва да се държим уважително и да бъдем търпеливи, както и да даваме пример на всички младежи, които обичат красивата игра. Бих искал да се извиня за моето избухване. Ако е възможно, искам да поканя този привърженик да гледа мач на "Олд Трафорд", написа Роналдо в социалните мрежи след инцидента.

Португалският голмайстор оказа пълно съдействие на властите при изясняване на случая, се казва още в съобщението на полицията.