Над година и 4 месеца след шокиращата смърт на италианския национал Давиде Астори властите подеха ново разследване по случая, в чийто център попада евентуално фалшифициране на медицински документи.

Според вестник "Ла Национе" италианската полиция е започнала ново разследване около професор Джорджо Галанти - последният медик, подписал сертификат (с дата 10 юли 2017 година), удостоверяващ, че Астори се намира в перфектно състояние за професионален спорт.

Предположенията са, че проблемът касае документ, който придружава въпросния сертификат и е бил фалшифициран впоследствие - на 19 април 2019 година. Целта е било документацията да изглежда така, сякаш Галанти е изпълнил всички възможни изследвания за кардиологичен стрес, което всъщност не било така.

На този етап се вярва, че подправянето на сертификатите е било извършено не от самия Галанти, а от човек, който работи заедно с него и прикрива следите му. Цялото начинание е било извършено с цел да не се дават поводи за стартиране на дело срещу медика за лекарска небрежност.

Фиорентина с трогателен жест, подновява договора на починалия Давиде Астори

Фиорентина с трогателен жест, подновява договора на починалия Давиде Астори

Капитанът на отбора си отиде от този свят на 4 март миналата година