Сръбската баскетболна звезда Никола Йокич говори за значението на тенисиста Новак Джокович за родината му след класирането на неговия Денвър Нъгетс за финала в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. Денвър спечели титлата в Западната конференция след като отстрани Лос Анджелис Лейкърс с 4:0 победи и за първи път ще играе за трофея в НБА.

Йокич допринесе за успеха с 30 точки, 14 борби и 13 асистенции.

След четвъртата победа над Лейкърс журналистите попипата Никола Йокич дали ще си размени съобщения по телефона с най-добрия сръбски тенисист, за да обменят опит преди предизвикателствата, които ги очакват - финала в НБА и турнира от Големия шлем "Ролан Гарос".

"Ако трябва да съм искрен, нямам номера му. Той е човек, който представлява Сърбия на много по-висока сцена, той е посланик на Сърбия. Новак е идол на децата в страната, не само на терена, но и извън него, заради всичко, което неговата фондация прави", коментира Никола Йокич и добави, че Новак Джокович е модел за подражание за него.

"Той е човек, в когото можеш да се огледаш. Аз исках да бъда като него. Новак върши страхотна работа за децата, за Сърбия. Не мога да се сравнявам с него", каза още Йокич.

ЛеБрон Джеймс намекна за край на кариерата

ЛеБрон Джеймс намекна за край на кариерата

Той каза, че не знае дали ще играе и догодина