Съпругата на бившия английски национал Уейн Рууни - Колийн Рууни ще получи 1,5 милиона паунда в съдебни такси от Ребека Варди, половинка на един от бившите съотборници на Рууни - Джейми Варди, съобщи агенция "Ройтерс". Решението е на съда след като Колийн Рууни спечели делото за клевета, заведено срещу нея от Ребека Варди заради отправените публични обвинения към нея, че е разпространявала клюки за семейство Рууни.

През лятото съдия Карън Стейн отсъди, че 36-годишната Колийн Рууни успешно е доказала твърденията си, които до голяма степен са верни и че 40-годишната Ребека Варди е имала достъп до лични детайли, които са достигнали до вестник "Сън" чрез нейния агент.

Колийн Рууни продължава успешно да стопява спечеленото от Уейн

Колийн Рууни продължава успешно да стопява спечеленото от Уейн

Членовете на семейството обитават 12-милионно имение

Варди бе осъдена да плати 90 процента от съдийските разходи на Рууни, които възлизат на 1,67 милиона паунда, а 800 хиляди трябва да бъда изплатени до средата на ноември.

Делото предизвика сериозен обществен и медиен интерес заради замесените в него популярни фигури. По време на съдебния процес бяха показани съобщения между Ребека Варди и агента й, включващи обидни забележки към Колийн Рууни и разговори за изтеклите в медиите информации.

Адвокатът на Рууни твърдеше, че Варди е изтрила други файлове и съобщения, а телефонът на агента на Ребека Варди се оказа на дъното на Северно море след като тя обяви, че го е изпуснала от лодка. Според съдия Стейн, ищецът и нейният бивш агент умишлено са унищожили доказателства.