Известният бразилски футболист Дани Алвеш е в ареста от близо година. Той е обвинен в изнасилването на момиче в нощен клуб в Барселона в края на 2022 г. Прокуратурата поиска максимална присъда от 12 години затвор.

Въпреки че Алвеш отрече тези обвинения, адвокатите на момичето смятат, че имат достатъчно доказателства, които ще бъдат представени на процеса, който ще започне на 5 февруари, докато футболистът се опитва да се "защити" по всякакъв начин.

Алвеш помоли за помощ своя дългогодишен съотборник от Барселона и бразилския национален отбор, един от най-добрите футболисти в света Неймар.

Според бразилските медии той го е помолил за финансова и правна помощ, за да избегне присъдата си в затвора. Твърди се, че Неймар веднага се е съгласил да му помогне, защото смята, че Дани Алвеш е невинен. Неймар преведе 150 хиляди евро в помощ на именития защитник.

Трета молба на Дани Алвеш за освобождаване бе отхвърлена от съда в Барселона

Трета молба на Дани Алвеш за освобождаване бе отхвърлена от съда в Барселона

Защитникът остава в затвора

Както пишат бразилските медии, парите са преведени на съда в Испания с цел "компенсиране на жертвата", което в крайна сметка може да повлияе на намаляването на присъдата на Дани Алвеш. Как е възможно това не е съвсем ясно, но се съобщава, че такъв закон съществува в Испания.

Също така, Неймар е наел Густаво Чист, един от най-добрите и най-стари адвокати, работещи в компанията на бащата на Неймар, докато Динор Сантана е "отстранен" от случая. Той беше нает от бившата съпруга на Алвеш и изглежда бразилецът не му вярва напълно.