Колкото повече млади хора запалим за спорт и активност, толкова по-здрави ще бъдем като нация, това каза Невяна Митева - кандидат за вицепрезидент и една от най-добрите български състезателки по плуване. Тя има над 200 медала и отличия, а през 1988 г. поставя национални рекорди на 200 метра бътерфлай, които все още не са подобрени.

След активната състезателна кариера Невяна Митева се развива във военната професия и не престава да спортува и подкрепя различни спортни каузи. Вярва, че спортът трябва да е един от основните приоритети и да има активна и целенасочена държавна политика за насърчаване на всички младежи да спортуват.

"Горди сме от успехите на нашите спортисти, от спечелените медали на олимпиади, световни и европейски първенства. Те прославят България, но зад всяко спортно постижение стоят изключителни усилия и всеотдайния труд на много хора - състезатели, треньори, лекари, психолози и много други специалисти. Държавата трябва активно да подпомага развитието на спорта в България и да подкрепя спортната дейност не само с финансови средства, но и с осигуряване на условия, стадиони, спортни съоръжения и бази, за всички с уважение и разбиране.

Снимка 553365

Като вицепрезидент, спортната общност ще има в мое лице съмишленик. Защото вярвам в значимостта на активния начин на живот и спорта за здравето на нацията, за формиране на лидерски качества и умения и безспорния му принос за прославянето на България по света", каза Невяна Митева.

Тя сподели, че на предизборните си обиколки в страната навсякъде се е срещала със спортните общности и изслушала за техните успехи, но и проблеми и нужди. Спортисти, треньори и представители на клубове в различните градове я запознаха с конкретни трудности, които изискват неотложно разрешаване. Невяна Митева се ангажира да подпомогне диалога, за да се намери решение в сложните юридически пречки пред клубовете, общините и държавното управление. "Ще протегнем ръка към спортните клубове и федерации, за да намерим заедно пътя към разрешаването на проблемите и всички да бъдат равнопоставени".

*Съдържание по договор с Инициативен комитет на Анастас Герджиков и Невяна Митева.

Нарушава ли Кузманов конституцията?

Нарушава ли Кузманов конституцията?

Всеки сам да прецени