Малката Емел има нужда от помощ. Детето се нуждае от средства за скъпо лечение заради борба с остра лимфобластна левкемия, но нейната майка не може да си позволи непосилната сума. 

ЕТО РАЗКАЗА НА МАЙКАТА НА ЕМЕЛ:

"Емел е само на 8 години,но от две години се бори за нормален живот!

Емел е с диагноза остра лимфобластна левкемия! За щастие от две години е в ремисия!

След лечение с химиотерапия и лекарска грешка в България, Емел беше доведена до състояние будна кома,кръвоизлив в мозъка,интубирана,дренаж в главата и много други усложнения! Два месеца Емел беше в интензивното отделение на болницата"Света Марина"-гр.Варна,след което екстубирана и приведена отново в отделението по детска онкохематология! Борбата продължи, въпреки че аз бях убеждавана ,че Емел няма шанс и трябва да си я прибера вкъщи и да "си я чакам",както лекарите се изразиха! И въпреки че,беше буквално захвърлена на произвола (просто ни дадоха стая ), Емел се бори геройски и успя да преодолее едно по едно много усложнения! Последва да ме убеждават да я оставя в Дом за деца , защото болницата вече не искаше да "заемаме стая излишно"!

С много усилия и с помощта на външно министерство България,аз майката на Емел успях да я транспортирам до Турция по време на забраната за влизане поради Ковид пандемията! Поех риска , защото трябваше да направя всичко възможно детето ми да бъде спасено!Специалисти от болницата Рейап Истанбул бяха единствените , които се съгласиха да се заемат със случая на Емел! Израел, Германия и всички останали болници в Турция отказаха!

Така на 14.05.2020г. Емел пристигна в Истанбул! Пет месеца лекарите денонощно се бореха за живота на дъщеря ми и за щастие Емел оцеля!

За да се възстанови напълно Емел се нуждае от продължителна рехабилитация в Турция под наблюдението на специалистите , които я спасиха! В момента Емел разбира всичко, което ѝ се говори,изпълнява команди,казва "да" и "не"(напълно осъзнато отговаря на въпроси),предстоят първи опити за научаване да стъпва вече на крака! Контролните изследвания, които правим са с чудесни за нейното състояние резултати! Лекарите дават надежди,казват че е въпрос на време Емел отново да бъде едно нормално и щастливо дете каквото беше!

Благодарение на много добри хора , които застанаха зад нас в тази трудна битка Емел има шанса всичко това да става възможно и тя да получава нужното лечение!

Като майка опитах да дам гласност,но по незнайни за мен причини и без да ми се дава обяснение за отказа ,такава не получихме от нито една медия!

За наш късмет много добри хора ни подкрепят и прогреса на дъщеря ми , който е видим ,се дължи на това ,че все още има добри и съпричастни сърца!

Днес беше открита дарителската сметка в полза лечението на дъщеря ми Емел!

Моля всеки, който има възможност нека сподели ,за да може да достигне до повече хора и дъщеря ми да може да бъде отново детето, което беше - щастлива и безгрижна!

Благодаря от сърце на всички хора, които са с нас! Не мога да ви опиша какво е за една майка да вижда как детето ѝ с всеки изминал ден се връща към нормалното си състояние! Не мога да изразя благодарността си към вас! Вие давате живот на детето ми! Бъдете здрави и благословени! Прекланям се пред добротата ви! Нека Доброто, което правите да се върне към вас и семействата ви!

Всеки, който пожелае може да помогне на Емел ,като дари средства за нейното лечение:

Дарителска сметка: ПИБ АД

BG38FINV91501317534631

Титуляр: Емел Благовестова Коларова"