През новия сезон на футболното ни първенство футболен клуб "Пирин" ще играе във Втора лига, след като не успя да запази мястото си в елита. Тимът от Благоевград има сериозни финансови затруднения в последните години, като от десетилетие общината в града управлява създадения през 1922 г. отбор.

С изненада научаваме, че автобусът на ФК "Пирин" е конфискуван и ще бъде продаден на търг от НАП. Не знаем причината за принудително отнемане на превозното средство, но аукционът ще се проведе на 25 юни от 13:00 часа.

Успокояващото за феновете на "орлетата" е, че това е старият автобус на "Пирин". От 2020 г. тимът използва нов, но година по-рано, през 2019 г., отново си върна именно стария брандиран автобус.

Той е марка BOVA и е произведен през 1993 г. Километражът му показва изминати 1 135 000 километра. Мощността на дизеловия двигател е 268 к.с., а скоростите са механични.

Старата BOVA с емблемите на "Пирин" е с "30+1 места, печка, пневматично окачване, VIP салон, гуми в добро състояние и неработеща тоалетна".

И тук идват най-лошите новини за потенциалния клиент. Автобусът не е в движение и е изгнил отдолу.

Въпреки това от НАП отново не са си пили хапчетата, защото искат 4000 лева депозит за участие, а началната цена на търга започва от минималните 20 000 лева!

Да, 20 бона за изгнил, бракуван 31-годишен автобус на 1,13 милиона километра.

Днес е крайният срок за подаване на заявления за участие в търга.