Нападателят на Манчестър Юнайтед - Мейсън Гринууд ще остане под гаранция до средата на юни заради обвиненията в изнасилване и физическо насилие над жена, съобщиха от полицията.

Гринууд беше арестуван през януари, след което освободен под гаранция, докато тече разследването. По-късно футболистът отново бе задържан по подозрение за сексуално насилие и отправени заплахи за убийство.

"Водим разследване на база изпратените на 30 януари изображения и видеоклипове в социалните медии, публикувани от жена, съобщаваща за физическо насилие", се казва в изявление на полицията на Манчестър пред Ройтерс.

"20-годишен мъж, арестуван този ден по подозрение за изнасилване и нападение на жена и заплахи за убийство, остава под гаранция. Подадена е молба до съда за удължаване на гаранцията му след събота, 30 април, но се очаква изслушването да бъде до средата на юни. Заподозреният ще остане под гаранция до датата на съдебното заседание", заявиха още от полицията.

Нападателят бе изваден от състава на Манчестър Юнайтед до второ нареждане. Грийнууд започва кариерата си в академията на Юнайтед и е играл веднъж за националния отбор на Англия.

Обсъждат бъдещето на Роналдо в Юнайтед

Обсъждат бъдещето на Роналдо в Юнайтед

Повече подробности