Люис Хамилтън подари трофея си от Гран При на Испания на петгодишно момче. Детето е почитател на високите скорости и е болно от рак.

Британският състезател сподели, че е бил вдъхновен да победи от петгодишния Хари Шоу, който има рядка форма на рак на костите. Прогнозите на лекарите са, че на момченцето му остава една седмица живот.

Хари изпратил видеоклип от болничното си легло. "Здравей, Люис Хамилтън. Успех в спечелването на състезанието в Испания и ти благодаря за всички подаръци. Много любов от Хари и сбогом", казва детето в съобщението си.

"Получих страхотно послание от това малко момче - Хари, той просто стана моят духовен ангел", казва Хамилтън след победата си. "Когато се събудих сутринта, бях малко изгубен и се чудех как ще премине денят. Тогава видях съобщението на момченцето и започнах да си мисля: "Виждам те, Хари, имам те", коментира автомобилният състезател. "Търсех вдъхновение и нещо, което да ме изпълни - затова посвещавам днешната надпревара на Хари. Опитваш се, като отидеш там, да направиш нещо за някого.

Валтери Ботас удържа Хамилтън и триумфира на Гран при на Баку

Валтери Ботас удържа Хамилтън и триумфира на Гран при на Баку

Трети се нареди Себастиан Фетел

Не винаги се оказва толкова добре, колкото ти се е искало, но се надявам Хари да гледа. Скоро ще се опитаме да направим нещо специално за него", коментира Хамилтън след състезанието.

"Не мога да опиша колко много означава за нас, че Люис спечели състезанието заради Хари, а след това посвети победата си на него. В изключително труден момент в живота ни това ни даде голям тласък и ни донесе огромна усмивка", коментира бащата на момченцето Джеймс Шоу пред "Асоциация Спорт".

"Хари не можеше да повярва, че Хамилтън говори за него. Сега синът ми смята, че Люис е най-добрият му приятел, за него е невероятно. Хари е много любопитен и макар че е малък, ме попита за аспуха на колите. Типично за него е задаването на въпроси. Мерцедес ни отведе на много по-добро място в тъмното време, в което се намираме", казва още той.

Люис Хамилтън с трета победа във Формула 1 от началото на сезона

Люис Хамилтън с трета победа във Формула 1 от началото на сезона

Нова доминация за "Мерцедес", провал за "Ферари"