* "Аз съм в добро настроение и се надявам, че най-трудното вече е зад гърба ми", френският халф Флоран Малуда след операцията си от хемороиди.

* "Ние имаме двама нападатели тежка категория", бразилският селекционер Карлос Алберто Парейра за двамата нападатели Роналдо и Адриано, след като наднорменото тегло на Роналдо стана и държавен въпрос.

* "Аз никога не съм се молил за победа или да вкарам гол. Аз просто исках да не ме контузят. Освен това се молех на Бог мачът да не завърши 0:0", Пеле за своите взаимоотношения с Бог по време на състезателната си кариера.

* "Не съм давал никакво интервю на почивката. Може би това е бил мой двойник", холандският селекционер на Тринидад и Тобаго Лео Беенхакер отговаря на въпрос дали е давал телевизионно интервю на почивката на мача с Англия, в което е критикувал играта на съперника.

* "Играчите са много тъжни и това е много добре. Аз не обичам играчи, които танцуват и пеят след загуба", пак Лео Бенхакер след загубата с 0:2 от Англия.

* "Предпочитам да бъда част от отбор световен шампион, в който не играя много, отколкото титуляр в отбор, който рано е отпаднал", германският защитник Томас Хицълшпергер за статута си на резерва.

* "Някакъв специален метод! Ох, освен да ги ритаме", австралийският халф Джейсън Кулина за начините да се победи Бразилия.