Нападателят на Лудогорец Кирил Десподов основа стипендия на свое име, с която ежегодно ще помага на изявени деца по пътя към успеха. Българският национал раздаде първите стипендии в началното училище "Паисий Хилендарски" в родния си град Кресна, което самият футболист е завършил като дете.

Десподов: Честитя на ЦСКА, бяха мъже

Десподов: Честитя на ЦСКА, бяха мъже

"Цяла България ме мрази, но не ми пука"

"Когато преди няколко месеца ме поканиха на гости в началното ми училище "Св. Паисий Хилендарски" в родния Кресна, не очаквах, че срещата с децата там ще остави такова отражение в мен. Върнах се назад във времето и аз самият си спомних какво беше да си ученик тогава, да мечтаеш по детски, но не по-малко смело, да се бориш за целите си и да има кой да е до теб и да те подкрепя.

Реших, че сега е моментът да върна нещо обратно на училището. Затова основахме стипендия "Кирил Десподов", с която ежегодно ще помагам на най-изявените деца по пътя към личния им връх. Днес раздадохме първите стипендии. Възхитен съм от талантливите деца, които кандидатстваха и спечелиха и съм невероятно щастлив, че се запознахме и си поговорихме. Благодарен съм, че имам възможност да помогна на толкова умни и осъзнати малчугани. В това е смисълът на успеха - да намериш начин да предадеш нататък", написа Десподов на страницата си във Фейсбук.