Нападателят на Реал (Мадрид) и френския национален отбор Карим Бензема се отказал от обжалването на едногодишната си условна присъда за съучастие в изнудване на бившия му съотборник Матийо Валбуена, съобщават световните агенции.

Освен една година затвор условно, Бензема получи и глоба в размер на 75 хиляди евро, а на Валбуена трябваше изплати обезщетение от 80 хиляди евро. Според обвинението, футболистът е насърчил съотборника си да плати рекет на група изнудвачи, за да бъде запазен в тайната компрометиращ сексуален запис.

Скандалът от 2015-а се отрази на кариерата на 34-годишния нападател, който бе оставен извън националния отбор на родината си в продължение на 5 години. Той се завърна в състава на Франция за Евро 2020.

Адвокатът на Карим Бензема Юго Вигие заяви пред френския вестник L'Equipe, че футболистът е решил да се откаже от обжалването, но продължава да отрича, че е извършил незаконни действия.

"Клиентът ми е изтощен от този процес. Присъдата е съдебна истина, но не е реалността. Карим Бензема винаги ще заявява своята невинност в тази афера", коментира Вигие.

Пике преспал с майката на Гави?

Пике преспал с майката на Гави?

Това е поводът за раздялата му с Шакира